Beste Martijn en Lennart,

Gisteren heb ik met veel plezier meegeholpen bij Lien en Otje. Allereerst ben ik onder de indruk van de enorme bedrevenheid en vriendelijkheid van alle medewerkers. Daarnaast vind ik het fantastisch dat zij met kennis en liefde mensen ontvangen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Ook onder het eigen personeel zijn mensen met een beperking, maar die konden mij gisteren wel haarfijn uitleggen hoe ik mijn “werk” moest doen (met name Luuk).

Ik hoop dat in de gemeente deze horeca, die hier in feite een vrijwillige zorg in hun werk hebben opgenomen, extra steun krijgen. Ik ben helaas niet deskundig om hier aanbevelingen te doen, maar zie wel dat deze instellingen door de bezoekers enorm gewaardeerd worden en dat die bezoekers vaak terugkomen naar Lien en Otje. Hoewel ik het al erg druk heb met veel vrijwilligerswerk, sta ik open voor jullie suggesties als ik ergens een bijdrage kan leveren.

In verband met de gemeenteraadsverkiezingen ben ik ook langs de huizen gegaan om bewoners te vragen waar zij graag aandacht voor vragen in de gemeente Weert. Daar hoorde ik o.a. dat er minder vermogende vereenzaamde mensen zijn die sport nodig hebben ook voor de sociale contacten, maar dat niet of nauwelijks kunnen betalen. Wellicht kan de gemeente voorzieningen regelen voor die mensen (of zijn die er al?).

Ook bedankt voor jullie inzet! Mooie actie, waar ik van geleerd heb en hopelijk een kleine bijdrage aan heb kunnen leveren.

Met vriendelijke groet,

Werner

NB. De foto is gekopieerd van de website van Weert de Gekste. Fotograaf: Theo van de Winkel