Ik ben Ibrahim Doslu, 26 jaar en ik ben in Weert geboren en getogen. Samen met mijn ouders, mijn zusje en mijn oma woon ik in de wijk Groenewoud. Na mijn afstuderen als human resource manager ben ik in dienst getreden bij de Sociale Verzekeringsbank als Juridisch Administratief Medewerker. Daarnaast heb ik twee bijbanen gehad: een op de milieustraat in Weert en een in het museum voor hedendaagse Kunst in Sittard.

Naast mijn werk zet ik mij graag in voor de Weerter gemeenschap. Zo ben ik sinds 2014 actief als coördinator voor de wijk Keent binnen Buurtpreventie Weert en won ik in 2014 een prijs voor het beste duurzame idee in Weert. In 2014 heb ik ook al namens GroenLinks mee mogen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen maar tot mijn verdriet is de afdeling Weert kort daarna opgeheven. Hierdoor werd ik partijloos.

Op het moment dat eind 2014 de bewaakte fietsenstalling aan de Hegstraat dreigde te verdwijnen, ben ik een handtekeningenactie gestart. Vooral voor onze ouderen met een elektrische fiets was en is een bewaakte fietsenstalling in mijn overtuiging onmisbaar. Bovendien vond ik dat een gemeente die zegt naar duurzaamheid te streven een verkeerd signaal afgeeft door een fietsenstalling te sluiten. Met maar liefst 3.000 handtekeningen is het gelukt om de bewaakte fietsenstalling te behouden.

Kort daarna werd ik benaderd door de fractievoorzitter van de SP in Weert en ben ik opnieuw politiek actief geworden. Ik ben enkele jaren organisatiesecretaris geweest en in 2018 heb ik mij opnieuw kandidaat gesteld voor de gemeenteraad maar deze keer namens de SP. Dit heeft mij niet gebracht waar ik op hoopte en ik was dan ook erg blij dat ik begin 2020 opnieuw benaderd werd door GroenLinks Weert want daar voel ik mij toch het beste thuis.

Door de jaren zie ik de onverdraagzaamheid groeien binnen onze samenleving. Op social media werden meningen feller, ongenuanceerder en haatvoller dan ooit tevoren. We mogen onze ogen hier niet voor sluiten. We moeten verschillen zien te overbruggen en praten met elkaar in plaats van over elkaar. Bovendien maak ik me grote zorgen over het broeikasaffect, waar we enorm veel aan bijdragen met onze luxueuze leefgewoonten.

Vaak hoor ik van mensen ‘Maar alleen kun je weinig veranderen’. Daar ben ik het niet mee eens. Ieder individu kan anderen beïnvloeden. Als we ons allemaal inzetten, kunnen we elkaar aansteken met positief gedrag en bovendien goed zijn voor onze leefomgeving. Zo kan er ook in Weert een groene linkse beweging ontstaan!

Onze wereld heeft behoefte aan jonge, constructieve en optimistische mensen. Mensen die verantwoordelijkheid nemen, leiderschap tonen en de uitdagingen voor de toekomst met beide handen aangrijpen. Binnen GroenLinks kunnen we dit samen voor elkaar krijgen!