Werk

Banenplan van GroenLinks Weert

De lokale afdeling van GroenLinks in Weert wilt dat de gemeente meer gaat doen om mensen aan de slag te helpen.  Er zitten ook in Weert veel mensen thuis. En dat is niet nodig, stelt GroenLinks Weert. Werk zorgt voor inkomen, zekerheid en zelfontwikkeling. Zo blijven mensen aan de slag en hebben ze perspectief. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GroenLinks Weert wilt daarom dat de gemeente meer zaken gaat ondernemen zodat er in Weert meer mensen aan de slag kunnen.  

Lijsttrekker Bas Meijboom: GroenLinks Weert stelt daar een combinatie van meerdere maatregelen voor. Met creatieve en groene oplossingen laten we de economie van Weert weer groeien.

GroenLinks Weert wil dat de gemeente plannen maakt om huizen in Weert te isoleren en energie-neutraal te verbouwen. Initiatieven in andere Nederlandse gemeenten tonen aan dat de investeringen van bewoners en woningcorporaties in duurzame renovatie zichzelf door lagere energielasten terugverdienen. Er kan werk worden gecreëerd in de bouw door te kiezen voor verduurzaming van gebouwen.

Daarnaast wilt de partij ook dat Weert zich sterker gaat profileren op Weert als groenste stad van Europa. Dat is waarom toeristen naar Weert willen komen en zo kun je Weert goed op de kaart zetten. Zo bied je kansen voor toerisme en de horeca. Om deze zaken te combineren wilt de partij ook dat er na de gemeenteraadsverkiezingen werk wordt gemaakt van een Wethouder op groene zaken. Deze wethouder zou de gezamenlijk alle groene dossiers, zoals natuur, duurzaamheid en energie moeten combineren. 

GroenLinks wil ook groene ondernemers de ruimte geven. De partij wil een groen investeringsfonds voor ondernemers, ZZP’ers, en het MKB. Ook moet er meer gebruik worden gemaakt van creativiteit in de stad stelt GroenLinks Weert.

Lijsttrekker Bas Meijboom: Goede initiatieven zijn Perron-C, daar mogen er best meer van zijn

Verder wilt de partij dat de gemeente jongeren perspectief biedt met passende scholing en stages en dat vrijwilligerswerk vrijwillig blijft.