De werkgroep GroenLinks regio Weert heeft de commissievergadering Middelen en Bestuur op 20 mei gevraagd of zij bereid is zich uit te spreken over de vraag of het verstandig is om het azc Weert in 2020 te ontmantelen zoals het college voorstelt.

Tijdens een werkbezoek op 6 mei heeft het COA aan GroenLinks regio Weert laten weten nu al te weinig bedden te hebben. Als de gemeente Weert vasthoudt aan de sluiting in 2020, zal de provincie Limburg geen 416, maar 1416 extra opvangplaatsen moeten creëren. 

GroenLinks regio Weert ziet dit als kapitaalvernietiging wetende dat alle faciliteiten om asielzoekers op te vangen in Weert aanwezig zijn. Met het aflopen van het contract op 15 september as. zijn alle mogelijkheden open om nieuwe afspraken te maken met het COA. Helaas bleek geen van de zittende fracties uberhaupt te willen nadenken over deze vraag. Hoogste tijd dat GroenLinks weer in de gemeenteraad komt!

Op 28 april had GroenLinks de raad en het college al een brief gestuurd. Deze brief kun je onderaan deze pagina downloaden.